PAGODE – ODLIČNA IZBIRA ZA DOMAČO ZABAVO NA PROSTEM

Domov / Blog / PAGODE – ODLIČNA IZBIRA ZA DOMAČO ZABAVO NA PROSTEM
23.1.2022

Pagoda je elegentnejša različica šotora, ki jo uporabljamo pri organizaciji različnih vrst slavij. Nepogrešljive so na porokah, koncertih, zabavah, praznovanjih, obletnicah in številnih drugih dogodkih. Z vse večjimi dimenzijami, izboljšano stabilnostjo ter vse enostavnejšo montažo so pagode in šotori postaie odlična alternativa prirejanju dogodkov v notranjih prostorih. Glede na svoje potrebe lahko najamemo šotore najrazličnejših vrst – pagode in paviljone, prireditvene šotore, party šotore ali skladiščne šotore.

Pagoda – ime, ki spomni na daljni vzhod

Ime pagoda vas morda spomni na daljni vzhod. Ne brez razloga – označuje tip gradnje, razširjen na Kitajskem, Japonskem, v Koreji, Vietnamu in v nekaterih drugih delih Azije. Starodavne pagode so imele večinoma religiozno namembnost, nahajale pa so se v bližini templjev. Hitro jih prepoznamo po stopničasti strehi v številnih nadstropjih in po zašiljenem vrhu.

Pagode so obenem izjemno prilagodljive, lahko jih denimo postavimo z ali brez posameznih stranskih sten. Tudi njihovo relativno majhno prostornino lahko hitro kompenziramo – z sestavljanjem več pagod v enotni prostor. Njihovo sestavljanje je prav tako zelo enostavno. Zaradi vseh naštetih prednosti jih pogosto tudi kot dopolnitev drugim šotorom lahko vidimo na sejmih, veselicah, tiskovnih konferencah in na številnih drugih prireditvah. Zložene pagode navkljub vsestranskosti zavzamejo zelo malo prostora, zato jih zlahka prestavimo na novo lokacijo.

Pagode kot šotori (v nasprotju s pagodami kot stavbami) v primerjavi z ostalimi tipi šotorov niso ravno velike, zato so najbolj primerne za domače zabave ali kot dopolnilo večjim šotorom. Običajno obsegajo do 25 kvadratnih metrov. Za njih je značilen odličen dizajn in nekoliko eksotičen izgled, zato spadajo med vizualno najprivlačnejše šotore. 

Odlična izbira tudi za koncerte in veselice

Kot smo že omenili so pagode le eden izmed standardnih vrst šotorov. Prireditveni šotori imajo običajno širino 15 metrov, dolžina pa lahko znaša od 5 do 30 metrov, včasih pa tudi več. So odlična izbira za različne vrste koncertov, veselice in druge prireditve. Party šotori zavzemajo od 50 do 400 kvadratnih metrov in so pogosta izbira za domače zabave, poroke in obletnice. Kot že ime pove so skladiščni šotori namenjeni hitri in cenovno ugodni rešitvi skladiščenja blaga. Dolgi so lahko do 50 metrov, v širino pa merijo 14 metrov. Za posamezen tip šotora se odločite glede na vrsto prireditve, število gostov, lastne potrebe in glede na vtis, ki ga želite pustiti pri gostih.

Zakaj izbrati nas?

Kakovostni
šotori

Velika izbira
opreme in pohištva

Brezhibna
čistoča

Profesionalna
montaža

Svetovanje in
podpora

Najem šotorov in opreme

Naša ponudba zajema prireditvene šotore in opremo za vsako priložnost. Naša strokovna in izkušena ekipa vam je na voljo za vsa vaša vprašanja in vam pri organizaciji dogodka z veseljem svetuje.

Kontaktirajte nas

Ponosni smo na svoje partnerje