5 NAJLEPŠIH KRAJEV ZA POROKO NA PROSTEM

Domov / Blog / 5 NAJLEPŠIH KRAJEV ZA POROKO NA PROSTEM
23.1.2022

Če razmišljate o poroki na prostem, vam ne bo potrebno daleč, saj v Sloveniji obstaja kar nekaj idealnih kotičkov za takšno poroko. Poroka na prostem postaja prav zaradi tega v Sloveniji vedno bolj popularna. Poleg tega pa je takšna poroka z vsemi svojimi lastnostmi tudi bolj unikatna in edinstvena. Lepa okolica z lepimi belimi poročnimi šotori ustvarja najlepšo romantično izkušnjo dveh zaljubljenih src in njunih svatov.

V naši prelepi deželici, ki ima tako veliko lepot, bi bilo kar škoda svojo poroko organizirati za štirimi stenami. Primernih krajev, kjer lahko postavimo poročni šotor ali pagodo in z dodatno poročno opremo ustvarimo sanjsko poroko, je veliko in zato je odločitev včasih kar težka. V razmislek bomo našteli le nekaj izmed najlepših krajev, ki so idealni za nepozabno poroko na prostem. Vi pa sami presodite, kateri kraj je za vas najlepši in imate nanj že zdaj kakšen lep spomin.

Grad Otočec

V primeru, da želite svojo poroko v srednjeveško pravljičnem vzdušju, je poroka v zavetju srednjeveškega gradu Otočec za vas idealna. Grad Otočec ponuja pestro paleto poročnih protokolov, poleg osnovne poroke v Viteškem salonu tudi poroko na prostem v soju bakel in sveč. Poroka na prostem se začne na notranjem grajskem dvorišču, kjer mladoporočencema in svatom izreče dobrodošlico grof Otoški, ki je oblečen v bogata grajska oblačila. Po želji jih popelje pod slavolok iz zelenja in cvetja ali pa do postavljene poročne pagode, kjer jih spremlja glasba pianista.

Veliko je možnosti dodatne animacije (kočija, beli baloni, violinisti …), kar naredi poroko resnično pravljično.

poroka na prostem

Zbiljsko jezero

Če želite imeti poroko v bližini prestolnice, a vendar v prečudoviti naravi in miru, se odločite za prečudovito Zbiljsko jezero, polno belih labodov, pravšnja. Sedaj je tam poleg poročnega slavja na prostem možna tudi civilna poroka, ki jo je možno v primeru dežja prestaviti v za to pripravljen del poročnega šotora. Okolica Zbiljskega jezera je tudi ravno pravšnja za morebiten nenavaden prihod ženina in neveste, na primer kar v velikem letečem balonu.

zbiljsko jezero

Štanjel na Krasu

Tretji kraj, primeren za romantično poroko, je Štanjel na Krasu, ki s svojo bogato zgodovino in izredno slikovitostjo privablja vedno več mladoporočencev. Poroka na prostem se tam dogaja v Fabianijevem parku, na znamenitem Ferrarijevem vrtu, kjer se s svati po poti zaljubljencev podate do ribnika in nato čez most vzdihljajev na otoček, kjer si par ob nežni glasbi obljubi večno zvestobo. V primeru, da si par zaželi zvestobo obljubiti še s cerkvenim obredom, je popolna izbira Cerkev sv. Daniela. V teh lepih krajih je možno velikokrat srečati zakonce, ki se še velikokrat vrnejo na kraj poročne zaobljube in tam obujajo spomine.

štanjel na krasu

Piran

Najlepše mestece na obali, ki je popolna izbira za poroko na plaži, je nedvomno Piran. Odločite se lahko za poroko tik ob obali, kjer se postavi poročna pagoda, s čimer poroki dodate še malo eksotike. Lahko pa se poročite na znanem Tartinijevem trgu in slavje nadaljujete ob slovenski obali pod senco poročnega šotora.

piran

Volčji potok

Poroka obdana s cvetjem? Volčjem potoku ni bojazni, da bi cvetic in prečudovite narave zmanjkalo. Tam boste poleg cvetja obdani še z ribniki, jasicami in gozdom. Obred je organiziran pod lepim poročnim šotorom, z dodatno poročno opremo pa poskrbijo še za ozvočenje in lepo glasbo. To je odlična izbira za tiste pare, ki si želite imeti poroko in zabavo na enem mestu ter s tem ne obremenjujete svatov z vožnjo na različne lokacije, kar je za klasične poroko navadno običaj.

volčji potok

Zakaj izbrati nas?

Kakovostni
šotori

Velika izbira
opreme in pohištva

Brezhibna
čistoča

Profesionalna
montaža

Svetovanje in
podpora

Najem šotorov in opreme

Naša ponudba zajema prireditvene šotore in opremo za vsako priložnost. Naša strokovna in izkušena ekipa vam je na voljo za vsa vaša vprašanja in vam pri organizaciji dogodka z veseljem svetuje.

Kontaktirajte nas

Ponosni smo na svoje partnerje