POROKA POD ŠOTOROM IN KAKO JO ORGANIZIRATI

Domov / Blog / POROKA POD ŠOTOROM IN KAKO JO ORGANIZIRATI
23.1.2022

Poroka je pravljični dan dveh ljubečih src, eden najlepših dni v življenju, ko se še na uraden način zapečati ljubezen. Vedno več mladih parov se za popestritev tega posebnega dne odloči za poroko na prostem. Izreči slavnostni DA v lepoti narave, ob melodiji ptičjega žvižganja, nežnega hlajenja pomladnega vetriča, pod senco lepega poročnega šotora in v družbi najljubših, je res posebno doživetje.

Poroka pod šotorom – da ali ne?

Poroka naj bi bila edinstvena in prav zato vedno več parov išče alternative, ki bi bile drugačne od tipične poroke za štirimi stenami. Takšna alternativa je lahko poroka na prostem, ki danes zaradi primerne poročne opreme, poročnih šotorov in pagod, ne predstavlja več prevelikega organizacijskega zalogaja. Prav nasprotno – organizacija takšne poroke je zaradi vse dodatne poročne opreme, ki danes obstaja, še bolj enostavna, kot si sploh lahko mislimo.

Najboljše od vsega je prav to, da ima par tako na izbiro ogromno različnih lokacij, saj se lahko poročni šotor postavi prav povsod. Morda ima mladi par že izbrano lokacijo, na primer kraj, poln nostalgije, kjer je ženin zasnubil nevesto ali pa sta se tam prvič zaljubila. Da, poročiti se na mestu, kjer nas nekaj čustveno ali nostalgično povezuje, je še bolj romantično doživetje kot sicer

Sproščujoča poroka na prostem

Poroka na prostem je prav zaradi naravne okolice, svežega zraka in pomirjajoče beline poročnega šotora ali morda poročne pagode, zelo sproščujoča. In prav takšno vzdušje poročni par in povabljene svate spodbuja k dobremu razpoloženju. K temu pripomore tudi lahkotna toaleta udeležencev, saj se lahko za poroko na prostem oblečejo bolj lahkotno in neuradno. Prav tako imata tudi novoporočenca bolj preproste poročne obleke, kar je lahko pravo olajšanje, saj so lahko težke in zato tudi drage poročne zelo neudobne.

Poročni šotori so izredno praktični, saj so namenjeni različno velikim slavjem, od tistih najmanjših v družinskem krogu do tistih največjih. Kaj je lepšega, kot da se takoj po zaobljubi poročnega para lahko svatje preselijo na bližnjo zelenico in kar tam nadaljujejo poročno slavje. Prav tako lahko poroko na prostem in poročno pagodo kombinirate s prireditvenim šotorom, v katerem s pomočjo primerne poročne opreme ustvarite pravcato poročno pravljico.

Poroka na prostem in njene prednosti

Najbolj zanimivo pa je dejstvo, da je organizacija takšne poroke v celoti cenejša kot klasična poroka v notranjih prostorih. Dejstvo, da bo poroka na prostem, nam daje možnost, da poenostavimo tudi okraševanje poročnega šotora in ostale poročne opreme. Poroka na prostem je sama po sebi že lepa in za to ne potrebuje dodatnega kiča. Podobno je pri poročnem pogrinjku, za katerega je bolj primerna modernejša poročna pogostitev z dobrim narezkom kot pa klasično kosilo. S temi lastnosti se lahko vaša poroka spremeni v pravcati poročni banket za zelo sprejemljive stroške. Tako lahko imate nižje stroške in še edinstven dogodek v enem.

Vsako leto se postavi vedno več poročnih šotorov, pagod in prireditvenih šotorov, ki so glavni »krivci« za pravo malo revolucijo porok na prostem v Sloveniji. Tovrstne poroke pa so že stalna praksa v tujini, na zahodu, kjer je sproščenost poroke že cenjena vrednota. Čarobno vzdušje, ki kar samo nastane na tovrstni poroki na prostem, je idealen začetek in blagoslov za dolg in uspešen zakon mladoporočencev.

Zakaj izbrati nas?

Kakovostni
šotori

Velika izbira
opreme in pohištva

Brezhibna
čistoča

Profesionalna
montaža

Svetovanje in
podpora

Najem šotorov in opreme

Naša ponudba zajema prireditvene šotore in opremo za vsako priložnost. Naša strokovna in izkušena ekipa vam je na voljo za vsa vaša vprašanja in vam pri organizaciji dogodka z veseljem svetuje.

Kontaktirajte nas

Ponosni smo na svoje partnerje