Poroka na prostem prinaša nekaj izzivov

Poroka na prostem parom na njihov najlepši dan lahko prinese veliko romantičnih trenutkov v čudoviti naravni kulisi. Organizacija takšne poroke ne bi smela biti prehud zalogaj za noben par, vseeno pa ne smemo podcenjevati morebitnih težav, ki se pri njej lahko pojavijo. Naslednji nasveti vam lahko morda pomagajo pri vnaprejšnjem preprečevanju potencialnih nevšečnosti.

Na prvem mestu mora biti pri organizaciji seveda skrb za goste. V kolikor bo poroka potekala poleti si bodo ti ob čakanju na slovesni dogodek zagotovo zaželeli osvežitve, zato ne pozabite na plastenke z hladno vodo. V primeru močnega sonca jim priskrbite tudi sončno kremo, najbolj temeljito pa k zaščiti proti sončnim žarkom seveda lahko pripomorejo šotori. Pod njimi se bodo gosti lahko skrili tudi v primeru, da ne boste imeli sreče z vremenom in bo začelo deževati. Če pa bo za poročni dan napovedana nenadna ohladitev, potem gostov nikar ne pozabite vnaprej opomniti, naj se topleje oblečejo. Lahko pa tudi v tem primeru kar vi sami poskrbite za njihovo udobje z nekaj dodatnimi oddejami.

Pogosto bodoči mladoporočenci pozabijo na probleme, ki jih pri poroki na prostem lahko povzroča veter. Zaradi očitnih razlogov se pri izbiri poročne obleke rajši izognite zelo lahkim materialom, kot sta denimo kitajska svila in šifon. Pri preprečevanju posledic, ki jih hud veter lahko pusti na vaših laseh, vam lahko pomaga vaš frizer. Predvsem moški udeleženci si pričeske lahko zavarujejo kar sami, z uporabo posebnih gelov za lase. Vsekakor se v primeru, da bo vaša poroka potekala na vetrovnem območju, rajši odločite za čim stabilnejši tip poročnih šotorov. Morebitna poroka na obali pa s seboj prinaša dodatne potencialne težave – glasne valove in druge šume, ki lahko celo preglasijo poročni obred. Ta problem je enostavno rešljiv z najemom prave opreme za ozvočenje.

Zelo priporočljivo je, da ima vaš catering ponudnik že izkušnje z pripravo prigrizkov za poroke na prostem. Če bo svečanost potekala v poletnih mesecih se vsekakor izognite vsem hitro pokvarljivim jedem. Poleg alkoholnih pijač nikakor ne pozabite na zadostno količino osvežilnih napitkov. Alkohol namreč še pospešuje dehidracijo, ki je poleti že tako ali tako velik problem. Tudi premočno sonce lahko ovira brezhiben potek poroke, zato je morda priporočljivo osrednji dogodek umestiti v čas sončnega zahoda, prostor pa urediti tako, da sonce sije gostom v hrbet, ne pa v oči.