Pet najlepših krajev za poroko na prostem

Če razmišljate o poroki na prostem, vam ne bo potrebno daleč, saj v Sloveniji obstaja kar nekaj idealnih kotičkov za takšno poroko. Poroka na prostem postaja prav zaradi tega v Sloveniji vedno bolj popularna. Poleg tega pa je poroka na prostem z vsemi svojimi lastnostmi tudi bolj unikatna in edinstvena. Lepa okolica z lepimi belimi poročnimi šotori ustvarja najlepšo romantično izkušnjo dveh zaljubljenih src in njunih svatov.

V naši prelepi deželici, ki ima tako veliko lepot, bi bilo kar škoda svojo poroko opraviti kje za štirimi stenami. Primernih krajev, kjer lahko postavimo poročni šotor ali pagodo in z dodatno poročno opremo ustvarimo sanjsko poroko, je veliko in zato je odločitev včasih kar težka. V razmislek bomo našteli le nekaj izmed najlepših krajev, ki so idealni za nepozabno poroko na prostem. Vi pa sami presodite, kateri kraj je za vas najlepši in imate nanj že zdaj kakšen lep spomin.

V primeru, da želite svojo poroko v srednjeveško pravljičnem vzdušju, je poroka v zavetju srednjeveškega gradu Otočec za vas idealna. Grad Otočec ponuja pestro paleto poročnih protokolov, poleg osnovne poroke v Viteškem salonu tudi poroko na prostem v soju bakel in sveč. Poroka na prostem se začne na notranjem grajskem dvorišču, kjer mladoporočencema in svatom izreče dobrodošlico grof Otoški, ki je oblečen v bogata grajska oblačila. Po želji jih popelje pod slavolok iz zelenja in cvetja ali pa do postavljene poročne pagode, kjer jih spremlja glasba pianista. Veliko je možnosti dodatne animacije (kočija, beli baloni, violinisti …), kar naredi poroko resnično pravljično.

Če želite imeti poroko v bližini prestolnice, a vendar v prečudoviti naravi in miru, je odločitev za prečudovito Zbiljskeo jezero, polno belih labodov, pravšnja. Sedaj je tam poleg poročnega slavja na prostem možna tudi civilna poroka, ki jo je možno v primeru dežja prestaviti v za to pripravljen del poročnega šotora. Okolica Zbiljskega jezera je tudi ravno pravšnja za morebiten nenavaden prihod ženina in neveste, na primer kar v velikem letečem balonu.

Tretji kraj, primeren za romantično poroko, je Štanjel na Krasu, ki s svojo bogato zgodovino in izredno slikovitostjo privablja vedno več mladoporočencev. Poroka na prostem se tam dogaja v Fabianijevem parku, na znamenitem Ferrarijevem vrtu, kjer se s svati po poti zaljubljencev podate do ribnika in nato čez most vzdihljajev na otoček, kjer si par ob nežni glasbi obljubi večno zvestobo. V primeru, da si par zaželi zvestobo obljubiti še pred Bogom, ima lahko še cerkveni del poroke v tamkajšnji Cerkvi sv. Daniela. V teh lepih krajih je možno velikokrat srečati zakonce, ki se še velikokrat vrnejo na kraj poročne zaobljube in tam obujajo spomine.

Lahko pa si ljubezen v Sloveniji obljubimo kar na plaži. Najlepše mestece za poroko je nedvomno Piran. Odločite se lahko za poroko tik ob obali, kjer se postavi poročna pagoda, s čimer poroki dodate še malo eksotike. Lahko pa se poročite kar na znanem Tartinijevem trgu in slavje nadaljujete kje drugje ob slovenski obali pod senco poročnega šotora.

Kaj pa poroka, obdana s cvetjem? V Volčjem potoku ni bojazni, da bi cvetic in prečudovite narave zmanjkalo. Tam boste poleg cvetja obdani še z ribniki, jasicami in gozdom. Obred je organiziran pod lepim poročnim šotorom, z dodatno poročno opremo pa poskrbijo še za ozvočenje in lepo glasbo. To je odlična izbira za tiste pare, ki si želite imeti poroko in zabavo na enem mestu ter s tem ne obremenjujete svatov z vožnjo na različne lokacije, kar je za klasične poroko navadno običaj.

Romantičnih krajev za poroko na prostem je v Sloveniji še veliko. Mi smo izpostavili pet nam najbolj zanimivih. Menimo, da je odločitev za poroko na prostem prava, mi pa vam bomo pomagali z vso poročno opremo, poročnimi šotori in pagodami, ki jih potrebujete za sanjsko poroko. Bodite drzni! Naj bo vaša poroka res sanjska!