Pagode – odlična izbira za domačo zabavo na prostem

Šotori so pogosta izbira pri organizaciji različnih vrst slavij. Nepogrešljivi so na porokah, koncertih, zabavah, praznovanjih, obletnicah in številnih drugih dogodkih. Z vse večjimi dimenzijami, izboljšano stabilnostjo ter vse enostavnejšo montažo so šotori postali odlična alternativa prirejanju dogodkov v notranjih prostorih. Glede na svoje potrebe lahko najamemo šotore najrazličnejših vrst – pagode in paviljone, prireditvene šotore, party šotore ali skladiščne šotore.

Ime pagoda vas morda spomni na daljni vzhod. Ne brez razloga – označuje tip gradnje, razširjen na Kitajskem, Japonskem, v Koreji, Vietnamu in v nekaterih drugih delih Azije. Starodavne pagode so imele večinoma religiozno namembnost, nahajale pa so se v bližini templjev. Hitro jih prepoznamo po stopničasti strehi v številnih nadstropjih in po zašiljenem vrhu.

Pagode kot šotori (v nasprotju s pagodami kot stavbami) v primerjavi z ostalimi tipi šotorov niso ravno velike, zato so najbolj primerne za domače zabave ali kot dopolnilo večjim šotorom. Običajno obsegajo do 25 kvadratnih metrov. Za njih je značilen odličen dizajn in nekoliko eksotičen izgled, zato spadajo med vizualno najprivlačnejše šotore. Pagode so obenem izjemno prilagodljive, lahko jih denimo postavimo z ali brez posameznih stranskih sten. Tudi njihovo relativno majhno prostornino lahko hitro kompenziramo – z sestavljanjem več pagod v enotni prostor. Njihovo sestavljanje je prav tako zelo enostavno. Zaradi vseh naštetih prednosti jih pogosto tudi kot dopolnitev drugim šotorom lahko vidimo na sejmih, veselicah, tiskovnih konferencah in na številnih drugih prireditvah. Zložene pagode navkljub vsestranskosti zavzamejo zelo malo prostora, zato jih zlahka prestavimo na novo lokacijo.

Kot smo že omenili so pagode le eden izmed standardnih vrst šotorov. Prireditveni šotori imajo običajno širino 15 metrov, dolžina pa lahko znaša od 5 do 30 metrov, včasih pa tudi več. So odlična izbira za različne vrste koncertov, veselice in druge prireditve. Party šotori zavzemajo od 50 do 400 kvadratnih metrov in so pogosta izbira za domače zabave, poroke in obletnice. Kot že ime pove so skladiščni šotori namenjeni hitri in cenovno ugodni rešitvi skladiščenja blaga. Dolgi so lahko do 50 metrov, v širino pa merijo 14 metrov. Za posamezen tip šotora se odločite glede na vrsto prireditve, število gostov, lastne potrebe in glede na vtis, ki ga želite pustiti pri gostih.