Pagoda – tempelj ali oblika šotora?

Če ste se ob vprašanju znašli v zagati, kateri odgovor je pravilen, naj vas pomirimo, da tokrat ne morete zgrešiti, saj sta pravilna oba, le da je eden nepremičnina, drugi pa pomična »streha nad glavo«, ko le-to potrebujemo.

Versko središče na vzhodu, prostor za zabavo na zahodu

Prebivalci vzhodnega dela sveta z besedo pagode poimenujejo verska središča, namenjena zbiranju vernikov ob molitvi ter hrambi pepela umrlih prednikov v njihovih visokih stolpih. In streha v obliki stolpa je tudi tista skupna lastnost, po kateri so šotori, namenjeni različnim družabnim dogodkom, dobili isto ime.

Če želite biti opaženi

Pagode so nedvomno prava izbira za vse razstavljalce, ki na sejmih predstavljajo svoje izdelke in si želijo biti opaženi že od daleč – s svojo nenavadno, morda celo malce pravljično obliko namreč kot bi trenil pritegnejo poglede mimoidočih in jih prisilijo k upočasnitvi koraka ter postanku na vašem sejemskem prostoru. Njihova druga prednost je možnost odstranitve stranic ob lepem vremenu ter zgolj nudenje sence oziroma namestitev in dobra izolacija ob slabem, saj jih lahko ob upoštevanju splošnih pogojev uporabe in navodil za uporabo uporabljate tudi v snežnih razmerah.

Za popestritev ali dekoracijo

Pagode pa niso primerne samo za uporabo na sejmiščih, temveč jih z veseljem najamejo tudi mladi pari, ki načrtujejo poroko na prostem, podjetja, ki potrebujejo improviziran prostor za tiskovno konferenco, poslovno-družabni dogodek ali le kosilo s partnerji, gostinci, ki potrebujejo rešitev za pokritje svojih teras, ko se poletje in z njim lepo vreme začne poslavljati, ter vse tiste, ki želijo v organizacijo svoje zabave vnesti tudi majhen košček orienta.